مدل ،مدلینگ و صنعت مدلینگ فشن چیست؟

مدلینگ فشن یا مدل فشن (Fashion Modeling) چیست؟

هنگامی که طراحی اقدام به خلق لباس یا زیورآلات می کند؛ معمولا به ابزاری برای نمایش دادن آن برای عموم نیاز دارد. اینجاست که حرفه مدلینگ فشن (Fashion Modeling) وارد می شود. مدلینگ فشن شامل استفاده از افراد برای به نمایش درآوردن و معرفی محصولات مرتبط با مد و پوشاک می باشد.

این حرفه به مخاطبین اجازه می دهد تا متوجه شوند یک مد بخصوص چطور به نظر می آید و چگونه باعث جلب افکار عمومی به سمت آن خواهد شد. با استفاده از مدلینگ فشن می توان انواع مختلف مد را نمایش داد که از آن جمله می توان به پوشاک، زیور آلات، جواهرات و لوازم آرایشی اشاره کرد.

در صنعت مد، حرفه مدلینگ اغلب به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده می شود. مدل ها به طور عمده در مجلات و کاتالوگ ها و به همان میزان در تلویزیون و اینترنت به نمایش در می آیند.

یک مدل فشن چه فعالیت هایی دارد؟

اگرچه بسیاری تصور می کنند مدلینگ فشن فقط شامل پوشیدن لباس های متنوع و داشتن ظاهری شکیل است ولی واقعیت امر چیزی فراتر از آن است. در حالی که این حرفه می تواند هیجان انگیز و جذاب باشد در عین حال شغلی درگیر کننده و پر دغدغه خواهد بود.

مدل های فعال در این حرفه همواره باید ظاهر متناسبی داشته باشند. بنابراین لازم است به سختی تلاش کنند تا در وضعیت مناسب باقی بمانند. آنها برای رسیدن به این هدف معمولا نیازمند رعایت رژیم های غذایی سخت و انجام تمریناتی ویژه می باشند تا بدن خود را در بهترین وضعیت نگه دارند. علاوه بر این مدل های فشن باید همواره بروز بوده و از آخرین مدهای موجود استفاده کنند.

علاوه بر این، در حرفه مدلینگ فشن به افرادی نیازمند است که برای ساعت های طولانی در شرایط و محیط های مختلف کار کنند. برای مثال مدل های لباس شنا معمولا باید انواع متفاوتی از این دست لباس ها را در ساحل به تن کنند. این نوع فعالیت ممکن است برای برخی وسوسه انگیز باشد ولی با خود مواردی چون تحمل گرمای سوزان آفتاب و یا لبخند زدن به دوربین در هوای سرد و طوفانی برای ساعت های طولانی به همراه خواهد داشت.

همچنین مدل های فشن در حین کار باید به حالت های مختلف ژست گرفته و بدن خود را حرکت دهند و بر روی حالات چهره کار کنند تا به ژست مورد نظر دست یابند.
این افراد همچنین باید شخصیتی خوش مشرب داشته و دارای مهارت های ارتباطی باشند زیرا معمولا لازم است در حین کار با افراد مختلف تعامل داشته باشند. برای مثال ممکن است لازم باشد تا با طراحان مد، آرایشگران، برنامه ریزان و عکاسان در ارتباط باشند.

انواع مختلف کاربرد مدل های فشن

چندین نوع متفاوت از مدلینگ فشن وجود دارد. مدل شدن برای چاپ یکی از معمول ترین انواع شناخته شده این حرفه است. مدل هایی که برای رسانه های چاپی مانند مجله و کاتالوگ کار می کنند باید در حالی که لباس های متفاوت بر تن دارند جلوی دوربین قرار گیرند. آنها بیشتر اوقات مجبورند برای بازه زمانی طولانی در وضعیت های مختلف ژست بگیرند.

اجرای زنده (Runway modelling) نوع دیگری از انواع مدلینگ فشن می باشد. این روش اغلب به نوعی اطلاق می شود که در روی صحنه و در مقابل تماشاچیان اجرا می شود. در اجرای زنده مدل ها در حالی که کالکشن جدید برند یا طراح خاصی را به تن دارند؛ در مقابل تماشاچیان به راه رفتن بر روی استیج می پردازند.

بعضی از مدل ها ممکن است تنها بخشی از بدن خود مانند دست ها و پاها را در این فعالیت بکار گیرند. از این مدلها اغلب به مدل های اندامی (Parts models) یاد می شود.

 

هنگامی که یک مد جدید برای یک گروه مشخص عرضه می شود؛ طراحان آن اغلب از مدل هایی استفاده می کنند که همانند یا شبیه مخاطب مورد نظر هستند. برای مثال از مدل های درشت اندام (Plus size models) برای نمایش پوشاک بزرگ سایز استفاده می شود و یا ممکن است مدل های آفریقایی تبار برای ارائه فشن های مخصوصی که برای زنان و مردان رنگین پوست طراحی شده باشد .